Systemisch coaching

Jouw plek is voor jou

Vind je het lastig om helemaal jouw plek in te nemen?
Loop je telkens tegen eenzelfde situatie of gevoelens aan?
Voel je dat iets je blokkeert om stappen te zetten, maar kom je er niet achter wat?

Zicht op jouw innerlijk wereld
Erkenning van wie jij bent
Jouw unieke plek innemen

Tijdens een systemisch coachingsessie (1 op 1-opstelling) kijken we samen naar wat er zichtbaar wil worden in het onderbewuste van jouw systeem. Dat systeem kan je familie zijn, je gezin, je werk, maar ook je eigen lichaam, jouw totale zelf. Het helpt je om te zien waar iets niet lekker loopt of geblokkeerd zit, waardoor het onprettig voelt of niet lukt om iets te veranderen. 

Samen kijken we naar wat zichtbaar wil worden

Een systemisch coaching-sessie gemiddeld 1,5 uur en is 65 euro.
Soms duurt de sessie langer. Dan is de uitwisseling 90 euro voor 2 uur.

 

Extra info…

Onbewust nemen we een plek in. Vaak zoals we dit als kind gedaan hebben. We zorgen (te veel) voor anderen, passen ons (te veel) aan, vergeten onze eigen wensen en verlangens. Soms krijgen we lichamelijke klachten of gevoelens die telkens weer opkomen die we niet kunnen plaatsen.

Een opstelling laat zien waar iets blokkeert en wat ons tegenhoudt om werkelijk te leven zoals we graag willen. Het laat je zien, voelen en erkennen wat er nu is en waar je nu staat. Dit werkt door in de energetische onderstroom, het onderbewuste. En wanneer je ergens zicht op hebt, kun je andere keuzes maken. 

Een systemisch coaching sessie begint met het concreet maken van jouw vraag of wens. Met houten poppetjes, stenen of vloerankers brengen we dat in beeld en voelen we wat er wenselijk is.
Er zijn heel veel dingen waar een opstelling je inzicht in kan geven. Twijfel je over jouw vraagstuk, dan help ik je om tot de kern van jouw vraag te komen. Een aantal voorbeelden:

  • Je wilt heel graag leven vanuit je gevoel en je hart, maar je hoofd stapt er telkens tussen.
  • Je durft niet goed te kiezen voor wat je graag wilt en hebt het gevoel dat iets in jouw familie je tegenhoudt.
  • Je lichaam laat door ziekte of symptomen zien dat er doorstroming mist, maar wat?
  • Je geeft veel aan anderen, maar vindt het lastig om te ontvangen.
  • Je gaat steeds weer over je eigen grenzen, waarom doe je dat toch?
  • Je wilt graag een stap zetten in je werk, maar durft dat niet goed of twijfelt over de juiste keuze.
  • Je hebt vaak het idee dat je er niet helemaal bij hoort in een groep, ook al vind je jezelf eigenlijk best leuk.
  • Je vindt het lastig om jezelf uit te spreken of voelt je niet serieus genomen bij sommige mensen.
  • Je begrijpt niet waarom je bang bent, verdriet voelt of onzeker wordt in bepaalde situaties.
  • Je wilt graag meer innerlijke balans voelen.

Een opstelling werkt door. Geef jezelf 4 tot 6 weken de tijd voor integratie. Bespreek de sessie liever niet uitgebreid met anderen.

Systemisch coaching geeft zicht op …

Jouw plek in het geheel en de situatie waarin je je bevindt, zodat je kunt erkennen wat er is. Dat is de eerste stap naar een volgende beweging.

Het geeft bewustwording van jezelf en hoe je in het leven staat. Zodat je bewustere keuzes kunt maken die bij jou passen.

Het verstekt de verbinding met jezelf, jouw gevoel, jouw leven.

Thema’s waar we naar kunnen kijken…

Een familie-opstelling geeft meer zicht op wat er speelt in je huidige gezin of gezin van herkomst. 

Jouw innerlijk kind geeft inzicht op welke manier je vanuit je onderbewuste reageert op situaties, wat daaronder zit en wat je van nature in je hebt.

Jouw verlangens en wat je tegenhoudt om jouw eigen weg te gaan en je hart te volgen.

Balans tussen je hoofd, hart en buik.

Jouw levenspad; jouw reis van ongeborene naar volwassene. Dit helpt je inzicht te krijgen in hoeverre je jouw kinddelen een plek hebt kunnen geven en al deze delen in jezelf te koesteren. 

Je binnen- en buitenwereld, geeft inzicht in wat je tegenhoudt om naar binnen te keren als je veel met mensen buiten je bezig blijft en/of wat je tegenhoudt om jezelf tot expressie te brengen in de wereld.

Balans tussen twee polariteiten, zoals licht en donker, geven en ontvangen, liefde en angst.

Alles in het systeem wil erkend worden. Dan ontstaat er rust en doorstroming

Mijn eigen plek innemen was echt een zoektocht

Als kind en als volwassene had ik vaak het gevoel er niet helemaal bij te horen. Ik voelde veel, maar wist me daar geen raad mee. 
Systemisch coachen heeft me veel inzicht gegeven in mijn plek in mijn gezin van herkomst, maar ook hoe familielijnen doorwerken in mijn leven. Ik heb veel mogen erkennen en daarmee loslaten wat oud was en niet van mij. Ik heb ook ontdekt dat mijn kracht zit in voelen, waar mijn voorouders vooral hard moesten werken. 

Het kon best spannend zijn om iets aan te kijken wat in de diepte verstopt zat, maar er was iedere keer zoveel opluchting als dat er mocht zijn. Dat voelt enorm bevrijdend en geeft me de ruimte om werkelijk mijn eigen pad te volgen. En dat gun ik jou ook. 

Ervaringen

Ik heb 2 keer een opstelling gedaan bij Tanja. Voor mij waren beide opstellingen bijzondere ervaringen. Nu, een paar maanden later, kan ik het verschil voelen dat het me heeft gebracht. Ik voel me veel meer in balans en dichter bij mezelf.

Na elke opstelling merk ik dat wat er aangeraakt wordt tijdens zo’n afspraak verder door werkt en zelfs na dagen, weken of maanden steeds duidelijker laat zien wat er een mooie groei kan ontstaan door een opstelling te doen. Ik voel me dankbaar dat ik haar heb leren kennen en deze kans heb gehad en genomen om aan mezelf te werken. Met veel liefde raad ik aan om bij Tanja een opstelling te doen. Haar begeleiding en de fijne open sfeer die ze neerzet voelen als een rijke omgeving voor meer transformatie.” Paulien

Scroll naar boven